شاید بتوان گفت که چای بعد از آب به عنوان متداول‌ترین نوشیدنی روزمره ما ایرانی‌ها به‌شمار می‌رود. همین عامل گاهی باعث می‌شود که فاکتور کیفیت را در چای فراموش کنیم و صرفا سعی کنیم هر طور شده چای روزمره خود را تهیه و میل کنیم. اما واقعیت این است که چای از انواع مختلفی تشکیل شده و روش‌های متفاوتی در فرآوری آن وجود دارد که در کیفیت نهایی محصول تاثیر مستقیم می‌گذارد. در این مطلب به مرور نکاتی می‌پردازیم که در شناسایی چای خوب به ما کمک می‌کند.

چای خوب چایی است که بعد از دم کشیدن به رنگ آلبالویی پر رنگ باشد و زلال و یکدست به نظر برسد. بر خلاف باور عموم اندازه برگ‌های چای در کیفیت آن چندان دخیل نیست. برگ‌های ریزتر علاوه بر اینکه زمان دم آوری را کمتر می‌کند، نشان دهنده کیفیت بیشتر چای است. می‌توان گفت چای خوب طعم گسی دارد. چای در هر کدام از انواع خود یعنی قلمی، شکسته، کله مورچه‌ای و … اگر از برگ‌ها و ساقه‌های بالایی گیاه چای تهیه شده باشد عطر و طعم بهتری دارد و چای درجه یک به‌شمار می‌رود. هرچه برگ‌های چای درشت‌تر باشد کیفیت آن افت می‌کند و طعم آن بیشتر به سمت تلخی می‌رود.

یکی دیگر از نشانه‌های تشخیص چای خوب این است که بعد از دم کشیدن آن را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود. چای بعد از سرد شدن رنگ کدر و مات پیدا می‌کند و یک لایه چربی مانند روی آن تشکیل می‌شود. اگر چای مرغوبی باشد بعد از گرم شدن دوباره شفاف می‌شود اما اگر بعد از گرم شدن همچنان رنگ آن کدر باقی بماند یعنی کیفیت متوسط و رو به پایینی دارد. برای تشخیص رنگ طبیعی چای نیز می‌توانید چای خشک را به آب سرد اضافه کنید. اگر رنگ آب تغییر کرد نشان دهنده این است که رنگ مصنوعی به برگ‌های چای اضافه شده.

چای عضوی از خانواده گیاهان کاملیا است و بیشتر در مناطق گرم و مرطوب رشد می‌کند. برگ‌های گیاه چای چندین مرتبه در سال جوانه می‌زنند و چیده می‌شوند اما هرچقدر منطقه کشت چای به شمال نزدیک‌تر باشد تعداد دفعاتی که در سال می‌توان از آن برداشت کرد کمتر می‌شود. در بالای سرشاخه‌های گیاه چای دو گلبرگ و یک گل روییده می‌شود که در هر ۱۰ تن چای خالص نهایتا ۵۰۰ کیلو از این گل‌ها و گلبرگ‌ها وجود دارد و ارزش آن تا کیلویی چند هزار دلار قیمت گذاری می‌شود. فرآوری این محصول ویژه به چای فوق‌العاده‌ای ختم می‌شود که عطر و طعم بی‌نظیری دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است.

بیش از ده‌ها خاصیت جادویی برای انواع چای شناسایی شده که هرچقدر کیفیت چای بیشتر باشد شانس بهره‌مندی از آنها بیشتر می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود با کمی مطالعه و تحقیق همیشه بهترین نوع چای را تهیه کنید تا علاوه بر لذت بردن از طعم و عطر آن از فواید مثال زدنی‌اش بی نصیب نمانید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare