
عوامل تاثیرگذار بر طعم چای
دستهبندی : چای
طعم خوب چای
چای عضو جدا نشدنی از فرهنگ ما ایرانیان است. در وعده صبحانه نوشیدن چای بین اکثریت مردم مرسوم است و در میانوعدهها و بعد از دیگر وعدههای غذایی نیز لیوان چای نقش پررنگی ایفا میکند. دم کردن چای شاید جزو سادهترین کارهای روتین روزانه باشد که هر کسی از پس آن برمیآید و بدون اینکه توجه زیادی به جزئیات داشته باشد آن را انجام میدهد. اما بد نیست بدانید که رسیدن به طعم واقعی و مطلوب چای به عوامل مختلفی بستگی دارد که رعایت نکردن هر کدام از آنها تاثیرش را به خوبی نشان میدهد. در ادامه مطلب به چند عامل مهم اشاره میکنیم که رعایت آنها کمک میکند تا طعم خوب چای را تجربه کنید.
انتخاب و خرید چای
دم کردن چای خوش عطر و طعم یک هنر است. رسیدن به این هنر بدون تجربه و سعی و خطا بدست نمیآید و نتیجه آن رسیدن به فنجانی دلپذیر است که به رفع خستگی و افزایش حال خوب کمک میکند. در هنگام انتخاب و خرید چای به نوع مصرف آن دقت کنید. اگر برای پذیرایی از میهمانان چای دم میکنید انتخاب چای شکسته تجربهای بینظیر را ایجاد میکند. این چای زمان دم کشیدن متوسطی دارد و عطر و طعم آن برای هر ذائقهای خوشایند است. چای شکسته نباید مدت زیادی در قوری بماند و بهتر است سریع مصرف شود زیر ماندگاری آن در ساعات طولانی از تازگی آن میکاهد.
اما اگر قصد دارید قوری چای را در ساعات طولانی استفاده کنید بهتر است چای قلمی انتخاب کنید. چای قلمی زمان دم کشیدن طولانیتری دارد و به همان نسبت میتواند عطر و طعم خود را در ساعات بیشتری حفظ کند. به عنوان مثال شرکتها و سازمانها که قوریهای بزرگ چای دم میکنند و در طول روز استفاده میکنند بهتر است چای قلمی را در سبد خرید خود قرار دهند.
در صورتی که میخواهید خیلی سریع به یک لیوان چای خوش طعم و خوش عطر برسید چای کله مورچهای گزینه مورد نظر شماست. چای کله مورچهای زمان دم کشیدن کوتاهی دارد و به عنوان مثال در وعده صبحانه خیلی فوری شما را به چای مطلوبتان میرساند. این نوع چای در چای کیسهای نیز استفاده میشود که به خوبی از زمان دم کشیدن کوتاه آن آگاه هستیم.
نقش آب در دم کردن چای
آب نقش بسیار مهمی در دم کردن چای و در نهایت در طعم و مزه آن دارد. در اضافه کردن آب جوش روی چای خشک باید دقت کنید آب حتما در حال جوشیدن یا دمای ۱۰۰ درجه باشد. در غیر اینصورت روی اسکان چای حباب و کف تشکیل میشود که احساس ناخوشایندی ایجاد میکند. همچنین در شهرهای مختلف میزان سختی آب متفاوت است و فرایند تصفیه عاملی برای ایجاد بو و مزه در آب شرب میشود. برای رسیدن به بهترین تجربه در دم کردن چای توصیه میشود از آب فیلتر شده استفاده کنید. فیلتر کردن آب با دستگاههایی که سر شیر آب نصب میشود، میزان سختی آب را استاندارد میکند و بو و مزه احتمالی آن را میگیرد.
به مقدار چای خشک دقت کنید
میزان نسبت چای خشک به آب در هر نوع چای متفاوت است و معمولا براساس تجربه بدست میآید. رسیدن به نسبت مناسب برای چای دلخواه شما معمولا با سعی و خطا بدست میآید ولی در صورتی که اولین بار است از این نوع چای تهیه کردهاید میتوانید با ۵ گرم چای خشک شروع کنید تا به میزان مناسب چای خشک نسبت به آب برسید. در صورت رعایت نکردن نسبت چای خشک به آب و همچنین زمان دم کشیدن، چای یا بیش از حد پررنگ میشود یا بیش از حد کمرنگ که در هر دو صورت طعم اصیل چای بدست نمیآید.
قوری مناسب دم کردن چای
بهترین نوع قوری برای دم کردن چای قوریهای چینی لعابدار و قوریهای شیشهای است. این قوریها هیچ طعم اضافهای وارد چای نمیکنند و کیفیت چای در آنها حفظ میشود. از دم کردن چای در قوریهای فلزی بپرهیزید چراکه در قوریهای فلزی آزاد شدن یونهای فلز در چای نهتنها روی مزه آن اثر میگذارد بلکه از جنبه سلامتی نیز عوارضی به همراه دارد. هنگام شستن قوری نیز بهتر است از مایع ظرفشویی استفاده نکنید و به شستشو با آب خالی اکتفا کنید.