
همه آن چیزی که باید درباره چای شکسته بدانید
دستهبندی : چای
چای، این محبوبترین نوشیدنی مردم ایران و مشرق زمین، پیشینهای طولانی و تاریخچهای جذاب و خواندنی دارد. انواع گوناگونی از چای برای ذائقههای مختلف و البته استفادههای متفاوت تولید میشود که شاید ما کمتر درباره جزئیات آن شنیده باشیم. چای شکسته، چای قلمی، کله مورچهای، ارل گری، سیلان، کلکته و … همگی پسوندهایی هستند که معمولا بعد از چای قرار میگیرند و هر کدام دلالت بر نوعی خاص از چای دارند اما اطلاعات ما درباره هرکدام از آنها چقدر است؟ در این مطلب میخواهیم نگاهی به چای شکسته داشته باشیم و درباره آن بیشتر بدانیم.
چای شکسته به عنوان یک چای خوش طعم و خوش عطر شناخته میشود و از محبوبیت بالایی در ایران برخوردار است. این چای شکل ظاهری نسبتا کوچک و شکستهای دارد و از قسمتهای میانی و پایینی بوته چای که اندازه برگهای آن ریزتر است برداشت میشود.
برگهای چای شکسته بعد از دم کشیدن داخل قوری پهن و بزرگ میشوند و معمولا در کارخانه هنگام فرآوری عطر و طعم مصنوعی به آن اضافه نمیشود. این نوع چای نه در دسته زود دمها قرار میگیرد و در دسته دیر دمها؛ معمولا باید حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به چای شکسته زمان بدهید تا در قوری دم بکشد و آماده مصرف شود. چای شکسته مزه و طعم متعادلی دارد و اگر زمان کافی برای دم کشیدن را طی کرده باشد از طعم گسی آن کاسته میشود.
چای شکسته با توجه به زمان دم کشیدن و طعم اصیل یک نوشیدنی مناسب برای پذیرایی از میهمان و مجالس رسمی است. برای دم کردن چای شکسته به ازای هر لیوان یک قاشق غذاخوری سرخالی چای را درون قوری بریزید و یک بار با آب سرد آن را بشویید. سپس قبل از به جوش آمدن آب، قوری را روی کتری بگذارید تا چای درون آن کمی گرم شود و در نهایت بعد از به جوش آمدن، آب را به قوری اضافه کنید.
چای شکسته تمام خواص و ترکیبات معمول چای مثل کافئین، تیانین، تئوفیلین، کاتچین و ویتامینهای گروه B و C و E را شامل میشود و برای گردشگران نیز یک سوغاتی اصیل و شناخته شده است.
در کارخانه و هنگام فرآوری، چایها در مراحل انتهایی تولید و بسته بندی از الکهای خاصی برای درجهبندی عبور میکنند و قیمت و نوع هر کدام از انواع چای در این مرحله مشخص میشود. دانههای چای شکسته از الکهای ریزتر عبور میکند و بهدلیل اینکه حجم زیادی از تولیدی کارخانه را شامل میشود قیمت مقرون بهصرفهای برای مشتری دارد.